Kış Mevsimine Sıcacık Bir Tatla Girmeye Ne Dersiniz?

24-11-2020 14:24
Kış Mevsimine Sıcacık Bir Tatla Girmeye Ne Dersiniz?

 

Fıstık Ezmesi Soslu Kış Keki Tarifi...

Yaz mevsimiyle vedalaşıp, kış mevsiminin o dingin havasında kendinizi bir fincan kahve ve bir dilim kek ile şımartmak, sıcacık ve yumuşacık lezzet ile yağan yağmura veya kara karşı güzel bir keyif yapmak mümkün. O halde, haydi o zaman alın MıstıkFıstık Ezmelerini, kırın üç yumurtayı ve damaklarınızda tadı kalacak bir Fıstık Ezmesi Soslu Kış Keki Tarifine başlayalım...

Fıstık Ezmesi Soslu Kış Keki İçin Malzemeler

3 adet yumurta

3 yemek kaşığı bal

½ su bardağı zeytinyağı

2,5 su bardağı Wefood tam yulaf unu

1 çay kaşığı tarçın

1 adet rendelenmiş limon kabuğu (dilerseniz portakal kabuğu kullanabilirsiniz.)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Fıstık Ezmeli Sos İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı MıstıkFıstık Yer Fıstığı Ezmesi (dilerseniz fındık ezmesi, badem ezmesi veya ceviz ezmesi kullanabilirsiniz.)

2 yemek kaşığı MıstıkFıstık ballı yer fıstığı ezmesi

1 su bardağı krema veya süt

Fıstık Ezmeli Kış Keki Nasıl Yapılır?

Akşamüzeri keyfinizi yerine getirecek ve tatlı ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacak bir dilim kek yapmaya hazır mısınız?

İlk olarak yumurtalarınızı geniş bir kap içerisine kırarak köpürene kadar çırpın. Köpüren yumurtaların üzerine bal ve zeytinyağını ekleyerek birkaç dakika daha çırpın ve malzemelerin birbiriyle nüfuz etmesini sağlayın. Ardından un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve limon kabuğunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Tüm malzemeler ne kadar iyi karışırsa, kekiniz o kadar kabarık ve lezzetli olacaktır. Bu noktada, çırpma teli veya mikserden yardım alabilirsiniz.

Kekiniz için hamuru elde ettikten sonra kabınıza birazcık yap sürün ve karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hazırladığınız keki 30-40 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda üzerinde birkaç kırıntılı çıkıyorsa pişmiştir. İlk sıcaklığı çıkınca keki, servis tabağına ters çevrilip soğumaya bırakın.

Kekiniz soğumaya devam ederken üzeri için hazırlayacağınız sosa başlayabilirsiniz. Küçük bir sos tenceresi bu noktada işinizi görecektir. MıstıkFıstık Ezmelerini tencerenize koyun ve üzerine biraz biraz krema ya da süt dökerek akışkan bir kıvam almasını sağlayın. Sosunuz kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ılınınca kekin üzerine dökerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun...

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.